LTU Patekote į pirmąjį lietuvišką domeną. Daugiau informacijos

Dirbtinis intelektas yra bene sparčiausiai besivystanti technologija, įtakojanti ir veikianti daugelį sričių. Akivaizdu, kad dirbtiniu intelektu grįsti sprendimai taps svarbia mūsų gyvenimo, aplinkos ir technologijų dalimi. Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakulteto (VU MIF) mokslininkai prisideda prie šių technologijų vystymo universitete kurdami modernią Dirbtinio intelekto laboratoriją Duomenų mokslo ir skaitmeninių technologijų institute.

Šių metų birželio 7 d. laboratorijoje atidarytos Robotikos dirbtuvės. Šiose dirbtuvėse kuriama aplinka, kurioje dėstytojai ir mokytojai galėtų bendrauti, dalintis patirtimi, vesti įvairius robotikos būrelius, mokymus ar paskaitas, susijusias su dirbtinio intelekto ir mašininio mokymosi panaudojimu, automatizavimo ir robotikos technologijomis. Studentai gaus galimybę tobulinti savo kompetencijas rengiant praktikos ar baigiamuosius darbus, dalyvaujant taikomuosiuose mokslo tyrimuose, vykdant kitas su studijomis fakultete susijusias veiklas.

Į laboratorijos veiklą bus siekiama įtraukti ne tik studentus, bet ir kitų VU padalinių darbuotojus, universiteto partnerius, didelę patirtį dirbtinio intelekto ir robotikos srityse turinčius fizinius ir juridinius asmenis. Kviečiame visus, norinčius Dirbtinio intelekto laboratorijos dirbtuvėse organizuoti mokymus ar vykdyti veiklą, kuria būtų siekiama išspręsti aktualius verslui uždavinius ar temas, susisiekti su laboratorijos vadovu dr. Virginijumi Marcinkevičiumi.

mif robotai 11  mif robotai 21