LTU Patekote į pirmąjį lietuvišką domeną. Daugiau informacijos

2024 m. gegužės 14 d. Lietuvos mokslų akademijoje (LMA) įvyko LMA Jaunosios akademijos kartu su Matematikos, fizikos ir chemijos mokslų bei Technikos mokslų skyriais organizuojama ir asociacijos INFOBALT, įmonių grupės „Novian“ bei Visorių informacinių technologijų parko (VITP) remiama 12-oji jaunųjų mokslininkų konferencija „Fizinių ir technologijos mokslų tarpdalykiniai tyrimai“. Svarbiausi šios konferencijos tikslai: susipažinti su jaunųjų mokslininkų atliekamais tyrimais matematikos, fizikos, biochemijos, chemijos, astronomijos, kosmoso, gynybos ir kvantinių technologijų, elektronikos, informatikos, mechanikos, energetikos, medžiagotyros, statybos inžinerijos mokslų ir jų sandūrų srityse, apžvelgti jaunųjų mokslininkų mokslinių interesų problematiką.

Geriausių darbų autoriams paskirtos INFOBALT asociacijos ir Visorių informacinių technologijų parko stipendijos. Stipendijos buvo įteiktos gegužės 29 d. Mokslų akademijoje vykusiame iškilmingame renginyje.

Džiaugiamės, kad INFOBALT asociacijos stipendija paskirta ir Matematikos ir informatikos fakulteto Informacinių sistemų inžinerijos specialybės trečiakursiui Oskarui Klimašauskui už darbą „Dirbtiniu intelektu grindžiamas vairavimo maršruto skaičiavimas“. Darbo vadovas yra prof. Gintautas Dzemyda. Nors dar tik trečiakursis,  O. Klimašauskas darbuojasi ir mūsų fakulteto Duomenų mokslo ir skaitmeninių technologijų institute. Pasak jo, įsijungimas į instituto kolektyvą paskatino ne tik vykdyti mokslinius tyrimus dirbtinio intelekto tematikoje, bet ir viešinti tyrimų rezultatus mokslinėse konferencijose. Tai antroji jo konferencija. Pirmoji buvo „Lietuvos magistrantų informatikos ir IT tyrimai“, kuri taip pat vyko Lietuvos mokslų akademijoje. Čia net buvo publikuotas pirmasis mokslinis straipsnis.

oskaras klimasauskas

akimirka po baigiamojo posedzio